een statige tuin in het Gooi (Naarden)

Deze tuin bij een deze 2-onder-1-kap-woning uit de jaren dertig ligt op de grens van Naarden en Bussum. Het perceel heeft een merkwaardige vorm.

In de oude situatie vormde de grote "taartpunt" (linksboven op de tekening) aan de noordzijde van het huis geen eenheid met de voortuin. Een groot deel van de ruimte bleef visueel en functioneel onbenut.

In de nieuwe situatie doorsnijdt een lange diagonaal de hele tuin. Hierdoor wordt de donkere noordhoek bij de rest van de tuin betrokken. Hoge beukenhagen aan weerszijden van het lange pad schermen de achtertuin af tegen inkijk vanaf de weg.

Op de zonnigste plek, in de voortuin, ligt nu een verzonken terras omgeven door hagen. Voor de bestrating is gebruik gemaakt van gebakken klinkers in combinatie met flagstones. De achthoekige vorm van het pleintje voor de ingang van het huis herhaalt zich in het terras en in de vorm van de bakstenen vijver in de voortuin.